Mitt hem

Det är väl dags att visa upp sitt hem. Allt är inte klart och det pågår en ständig förbättring och förfining. Så här kommer 5 bilder som visar upp mitt köksbord och soffa. Håll till godo.

        



      

Sjuk

Var till min vårdcentral här på Teg igår(onsdag). Där kom dom relativt snabbt fram till att jag har halsfluss alltså en infektion i halsmandlarna som orsakas av streptokockbakterien typ A... Har läst på lite om sjukdomen på sjukvårdsupplysningen:-) Fick alltså börja äta penicillin och redan efter en dag så mår jag bättre! Ska äta trettio doser i tio dagar. Tur att jag tog mig ditt. Man hade lätt kunnat stanna hemma och tjura på norrländskt sätt. Undrar hur lång tid man skulle behöva gå sjuk då? I skrivandetsstund så är det snöstorm här i Umeå..

Tisdag

I helgen som var så besökte jag Skellefteå. Där träffade jag bland annat denna lilla kille som spanade ut över en vintrig stad från fönstren på café viktoria.

morris spanar ut över Ske-å


I söndagskväll fick jag otroligt ont i halsen och feber vilket lede fram till att jag var tvungen att sjukskriva mig från jobbet. Har varit hemma i två dagar nu och det blir även tredje då den här sjukdomen inte verkar vill ge med sig det minsta. Känns mycket trist då jag trivs på jobbet och med mina arbetskamrater. Hade även planen att komma igång ordentligt med träningen den här veckan men den planen får jag skjuta upp ett tag. Hmm.. Tror att jag ska ta kontakt med min vårdcentral imorgon (Onsdag). Vill hemskt gärna bli frisk nu! För det är inge kul när det enda man kan äta är varm dryck.. Eller glass..  Jag längtar så efter riktig mat nu..!

Ny arbetsvecka

Nu har det snöat var och varannan dag här i Umeå.. Men efter snö så kommer det regn. Hemskt mysigt...! Men i skrivandetsstund så snöardet och är minus fyra. Skönt.
Förra veckan så hade jag förmiddagsvecka. Börjar alltså klockan 05:48. Jag hade klivit upp i god tid och ätit frukost. Jag hoppade på min cykel och började arbeta mig mot jobbet i 10cm djup klibbsnö. Jag har en cykel som ska ha tre växlar men just nu så finns bara trean vilket innebär att när man är framme så är man oftast rätt så varm. Så även denna gång. Väl framme så hoppade jag av cykeln och låste. Jag började leta efter min nyckel till mitt skåp och mitt kort så att jag kan ta mig in på området. Inser att jag har glömt dom hemma! Så det var bara att trampa hem igen efter kortet o nyckeln. Fick en mycket rejäl uppvärmning innan jobbet den dagen.. När jag var tillbaka på jobbet kunde jag bokstavligen vrida ur min t-shirt. Men jag kom bara fem minuter för sent... Jag har då iallafall lärt mig att aldrig mer glömma kortet och nycklarna.

jan-08

2008

Då var det nytt år igen.. Hmm. Vad hann jag med förra året då? En heldel tror jag..

2007 började super bra med en resa till Kanada för att åka på otroliga snötäckta berg. Efter det blev det arbete i riksgränsen. Där jag jobbade ända till slutet av juni. Sen blev det sommarlov. Mitt första sen jag vet inte när. Men det var otroligt skönt att vara ledig och ha tid att hälsa på familj o vänner. Under sommaren så bestämmde jag mig för att flytta. Flyttlasset gick till Umeå i augusti. Där har jag hunnit med att jobba på ica och volvo. Jag hann även gå en kurs i fotografi... Inget dåligt år kan jag tycka så här i efterhand. Visst har jag haft mina motgångar men jag har också haft otroligt många bra stunder.

Jag vet! Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen under julen men det är som att ju mer det händer i livet ju mindre benägen är jag att skriva i den. Konstig kan jag tycka. För jag har säkert hur mycket som helst att berätta. Kan iallafall nämna att jag har haft en mycket mysig och trevlig jul i "Kirko" hos mor. Nyårs blev också mycket lyckat. Den firades i Skellefteå med många utav mina bästa vänner. 

Imorgon måndag så har jag introduktionsdagar på jobbet. Skönt med en lugn start efter helgen. Men egentligen skulle jag haft dom här dagarna när jag började för typ 3-4 veckor sedan. Så det blir mycket information om sådant jag redan vet. Men företaget bjuder på lunch och fika så jag klagar inte :-D 

Tyvärr så har en utav mina favorit bloggare tagit en time out från bloggeriet. Otroligt tråkigt tycker jag. När man har sina vänner i andra delar av landet så är det svårt att häng med i deras liv och göranden och då är det bra att bloggen finns. Man får en lite djupare inblick i deras vardag och vilka fundringar dom har.

Och så måste jag passa på att tacka för alla kommentarer och besök på min sida under det senaste året. Jag lovar att bli duktigare på att svara på kommentarerna under 2008.

P.s. Hoppas ni såg Kalla åka skidor idag. Ett sjukare ryck har jag aldrig sett! Och det var i en svart pist dessutom! Heja Kalla! d.s.